Gaslekkage Rotterdam

Wanneer u een gaslucht in uw huis ruikt, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Mocht er een gaslek in de woning zijn, dan kan dit vergaande gevolgen hebben. Het opsporen van een gaslekkage is niet altijd eenvoudig en daarom kan hulp van een specialist op het gebied van gaslekkage wenselijk zijn. In Rotterdam en omgeving kunt u altijd rekenen op de deskundige hulp van Folstra B.V.. Wij hebben jarenlang ervaring in het opsporen van gaslekkages in woningen. Gas is zeer explosief, houd daarom altijd rekening met de kans op verstikking of ontploffing en wees extra alert op een gaslucht in de hal, het portiek of de meterkast. Vertrouwt u het niet? Bel dan altijd met een expert. In Rotterdam en omgeving staan wij altijd voor u klaar, 24 uur per dag.

Gaslekkage Rotterdam wat kun je zelf doen?

Omdat gaslekkage erg gevaarlijk kan zijn, is het belangrijk dat u erg alert bent op de symptomen hiervan. Ruikt u een gaslucht in of om het huis? Aardgas is eigenlijk reukloos. In Nederland ruik je bij een gaslek echter een zwavelachtige geur. Wat je eigenlijk ruikt is tetrahydrothiofeen, dit ruikt enigszins naar zwavel. Hierdoor kunnen mensen het gas gemakkelijk ruiken. Dit is belangrijk voor de veiligheid. Wat moet je doen als je een gaslucht ruikt? Onderneem dan de volgende stappen:

  • open deuren en ramen voor ventilatie
  • sluit de hoofdkraan van het gas ( zit vaak in de meterkast )
  • gebruik geen vuur of elektrische apparaten
  • Ga zelf naar buiten en bel hulp

Gaslekkage Rotterdam oplossen

Wanneer u last heeft van een gaslekkage is het verstandig om de hulp van een deskundige in te schakelen. Die kan de gaslekkage voor u opsporen en het daarna direct oplossen. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarom is het belangrijk dat u regelmatig de gasaansluitingen, slangen en leidingen in uw huishouden laat controleren. Wanneer u het zelf gaat controleren let dan op scheurtjes en andere beschadigingen. Soms zal het nodig zijn om een gasslang te vervangen. Wanneer u niet precies weet hoe u deze aansluit kunt u Folstra B.V. 24/7 bellen. Omdat een gaslekkage ernstige gevolgen kan hebben, is het erg belangrijk dat het goed aangesloten wordt. Neem contact op met 010 - 600 11 57 voor het maken van een afspraak.